Czardasfyrstinnen

Når:
30. oktober 2012@18:00-31. oktober 2012@20:30
2012-10-30T18:00:00+00:00
2012-10-31T20:30:00+00:00
Hvor:
Folketeateret

 

Czardasfyrstinnen ble komponert av Emmerich Kálmán i 1915, med tekst av Leo Stein og Bela Jenbach. Med sine iørefallende melodier, og sitt fengende tonespråk, har operetten ikke bare blitt Kálmáns mest fremførte, men et av de aller mest kjente og best likte verkene i sin sjanger. Den Norske Opera hadde stor suksess med Czardasfyrstinnen på Youngstorget i oktober 2000 med Ingebjørg Kosmo i tittelrollen.

 

Nå kan publikum igjen høre de fengende tonene og gå hjem nynnende på de herlige melodiene ganske nøyaktig 12 år etter.

I Kálmáns operette Czardasfyrstinnen blir vi i første akt tatt med inn i cabaretteatrets

verden. Her møter vi stjerneartisten Sylva som har forelsket seg i den rike og adelige Edwin. Før Sylva drar på turne til USA forlover de to seg, og Edwin lover at de skal gifte seg om to måneder. I mellomtiden gir han etter for presset fra sine konservative foreldre om å gifte seg medsin kusine Stasi. På forlovelsesballet dukker det plutselig opp en kvinne opp sammen Boni, Edwins beste venn.
Hun ligner mistenkelig mye på Sylva. Edwins foreldre forsøker forgjeves å forhindre en skandale. Så tar kvelden en uventet vending…..

I vår oppsetning av denne verdenskjente operetten står musikken og sangerne i fokus under musikalsk ledelse av Cathrine Winnes Trevino. Orkesteret er integrert i handlingen på scenen og sceneinstruktør Einar Bjørge har lagt vekt på både det tidløse og humoren i denne vakre og spennende kjærlighetshistorien.

Med noen av de beste norske unge operasangerne vi har i hovedrollene, i kombinasjon med verdensstjernene Knut Skram og Elizabeth Nordberg-Schulz som Edwins foreldre, er det duket for en operetteopplevelse av de sjeldne under Oslo Operafestival 2012

NB: Forestillingen finner sted i Folketeateret, altså den gamle operascenen.

Opp