DNO&B: I Fokines Verden

I Fokines Verden bilde

 

Våre medlemmer får tilbud om billetter på 2. og 3. balkong til kr. 100. Dette gjelder alle forestillingene med unntak av selve premieren.

Dato: 30 september og 2, 3, 4, 7, 10, 11, 12, 15, 16, 18 oktober. Forestillingene starter kl. 19:00 med unntak av forestillingene den 12. og 18.  som starter kl 18:00

For å kunne benytte seg av tilbudet må våre medlemmer kjøpe billetter her.    NB! Husk medlemskort.

Vi gjør oppmerksomme på at i de øvrige plasskategoriene gis det ikke rabatter, men at man kan benytte seg av vanlig studentrabatt for de som har studentkort. Dette gir rett til 50% rabatt i alle kategorier.

Det er duket for en helt ny Ildfuglen og Petrusjka når teppet går opp for Nasjonalballettens sesongåpning, I Fokines verden. Den legendariske koreografen Michel Fokine skapte disse ballettene for Diaghilevs Ballets Russes på starten av 1900-tallet. Men det er den mektige musikken i Stravinskys mesterverk som har gjort at verkene har den statusen de har i dag.

Ballets Russes var banebrytende i sin kobling av moderne koreografer, komponister, kunstnere og dansere. Dette var Fokines verden. Nå lar vi nåtidens kunstnere sette nytt lys på disse ikoniske ballettene: Den britiske koreografstjernen Liam Scarlett skaper en ny Ildfugl, og vår egen huskoreograf Alan Lucien Øyen gir ossPetrusjka.

I Fokines forestillingsverden er karakterene hentet fra russiske folkeeventyr, antikke myter og arabiske fabler, tonesatt av Ravel, Rimskij-Korsakov – og Igor Stravinsky.

I tillegg til Ildfuglen og Petrusjka byr kvelden på tre kortere verk: Ingun Bjørnsgaard henter inspirasjonen fra Ravels Daphnis og Chloé. Daniel Proietto bringer liv til en ny svane i Cygne, med referanser til Pavlova og «Svanens død». Og Ina Christel Johannessen henter fortellersken Scheherazade ut av Tusen og én natt og setter henne inn i den arabiske verden av i dag.

Dette er Ingrid Lorentzens åpningsprogram som ballettsjef: Fem urpremierer på én kveld. Ett utgangspunkt, Michel Fokine.


Publisert