DNO&B: Le Grand Macabre

Le grand macabre bilde

 

Våre medlemmer får tilbud om billetter på 2. og 3. balkong til kr. 100. Dette gjelder alle forestillingene med unntak av selve premieren.

Dato: 10, 14, 16, 18, 20, 23, 26 september og 5 oktober. Forestillingene starter kl. 18 i ukedagene og kl. 19 på lørdagene.

For å kunne benytte seg av tilbudet må våre medlemmer kjøpe billetter her.    NB! Husk medlemskort.

Vi gjør oppmerksomme på at i de øvrige plasskategoriene gis det ikke rabatter, men at man kan benytte seg av vanlig studentrabatt for de som har studentkort. Dette gir rett til 50% rabatt i alle kategorier.

György Ligetis opera Le grand macabre skildrer et samfunn på randen av apokalypsen. Historien er hentet fra Michel de Ghelderodes skuespill med samme navn. Den er inspirert av en surrealistisk og absurd teatertradisjon, basert på en fysisk spillestil der målet er å rykke tilskueren ut av en falsk teaterillusjon og utfordre publikums forutinntatte holdninger til hva teater kan være. Stemningen i stykket svinger mellom det humoristiske og det burleske, det groteske og det lyriske, i et musikalsk språk som både gjør narr av og insisterer på operaens konvensjoner. Musikken veksler mellom referanser til kjente operakomponister, brutale, storslåtte klanger og vakre, melankolske harmonier, før den til slutt vender hele stykket fra å være et apokalyptisk mareritt til å gi nytt liv.

Le grand macabre er Ligetis eneste opera og regnes som en av de viktigste i det 20. århundre. Når den nå fremføres for første gang i Norge, er det i det spanske regikollektivet La Fura dels Baus’ versjon. De er kjent for sine fantasifulle oppsetninger, originale sceniske virkemidler og utstrakte bruk av video.


Publisert