Torsdagslive med KORK – Dans i en tung tid

Skjermbilde 2014-02-20 kl. 17.09.49

 

Torsdag 27. februar kl. 19.30 i Universitetets aula

Ingar Bergby, dirigent

Amerikanske balletter fra året 1944

Året 1944. En verden i krig. Millioner av mennesker i ytterste nød og med alt annet enn dans i tankene. Eller var det slik? Kunsten var viktig under krigen. Noe som trøstet og styrket. Som var et talerør for folket. Som avspeilet lidelsene eller var en påminnelse om et bedre liv.
Amerikanske balletter, her skrevet av Copland og Bernstein, avspeiler krigen på forskjellig vis. Historien om tre sjømenn som gjør landlov i New York under krigen, ble både ballett (Fancy Free) og musical (On the Town).
Appalachian Spring er lyden av Amerika, slik vi også gjenkjenner den fra filmmusikken laget av Coplands arvtagere. Kanskje var denne hjemlige klangen og Martha Grahams koreografi ekstra kjærkommen i krigstid, med sin beskrivelse av amerikanske pionerers gleder og slit.

  • Leonard Bernstein: On the town
  • Aaron Copland: Appalachian spring
  • Leonard Bernstein: Fancy free

Se gjerne KORK sin hjemmeside her

Våre medlemmer har fått tilgang på 30 gratisplasser. Som vanlig gjelder førstemann til mølla-prinsippet! Påmelding gjøres via vårt påmeldingskjema i vårt newsletter innen kl. 12 onsdag 26. februar. Ellers får PublikUng-medlemmer billetter til kr. 100.


Publisert