TORSDAGSLIVE – KORK, Bouriakov & Nilsen

10457205_10153143025329697_1353368095261565260_n
26. februar kl. 19:30 i Universitetets Aula, Karl Johans gate 47

Er han verdens beste fløytist? Denis Bouriakov har en stadig stigende stjerne på musikerhimmelen, med et utall priser og utmerkelser i bagasjen. Det er uansett ikke hvem som helst som blir solo-fløytist på Metropolitan-operaen, så en hver fløyteentusiast og andre musikkvenner bør kjenne sin besøkelsestid.

I år er det 150 år siden Fyns store sønn Carl Nielsen ble født, noe som sikkert ikke går upåaktet hen i vårt naboland Danmark. Vi lar Bouriakov (også prisvinner i Carl Nielsen-konkurransen) få markere jubileet med Nielsens Fløytekonsert, et verk preget av både 1900-tallets moderne strømninger og komponistens melodiske lekenhet. Konserten er helnordisk og avsluttes med den mektige Lemminkäinen-suiten av Sibelius, om den mytologiske helten Lemminkäinen, slik han er beskrevet i det finske nasjonaleposet Kalevala. Finlandia er vel Sibelius mest kjente orkesterverk, med en nasjonal patos som har hatt stor internasjonal gjennomslagskraft. Det hele ledes av svenske Daniel Blendulf, en annen ung musiker som er i ferd med å gjøre internasjonal karriere.

#Torsdagslive er direktesendte konserter som kombinerer musisering på høyt nivå med en ny og annerledes presentasjon av musikken.. Vi gir deg musikk fra øverste klassiske hylle, intervjuer med solister, dirigenter og publikum. Med deling av publikums og lytternes opplevelser på sosiale medier, skaper vi en interaktiv konsert som bringer oss enda nærmere musikken.

Program;

Jean Sibelius: Finlandia
Carl Nielsen: Fløytekonsert
Jean Sibelius: Lemminkainen-suite

Daniel Blendulf, dirigent
Denis Bouriakov, fløyte

PublikUng deler ut 30 GRATISBILLETTER til konserten, påmeldingsskjema finnes i sist utsendte nyhetsbrev. Er du ikke medlem hos oss? Meld deg inn gratis her! 

VELKOMMEN TIL KONSERT


Publisert