OSLO INTERNASJONALE KIRKEFESTIVAL

Oslo internasjonale kirkefestival arrangeres årlig over 10 dager i mars. Festivalens konserter holdes i hovedstadens kirker, med Oslo Domkirke som hovedarena. Festivalen ble grunnlagt i 2000 av inniativtaker og idéutvikler Bente Jonsrud som også er festivaldirektør og kunstnerisk leder.
Vi i PublikUng har fått æren av å dele ut supre tilbud til seks av festivalens arrangementer, hvor innfor til alle er vedlagt i dette innlegget.

facebook forsidebilde

 

 

 

 

 

 

 

Song of Songs – Urfremføring – Latvia radiokor og Ensemble Sarband

Sted; Oslo Domkirke
Når; Onsdag 11. mars 19:30

Øst møter vest i religionens navn. Song of Songs er et nytt og spennende prosjekt realisert av Latvias radiokor, Ensemble Sarband og i alt fem komponister fra Europa og Midt-Østen. Verket tar utgangspunkt i tekster fra Høysangen i Det gamle testamentet som byr på symboler og metaforer som finnes igjen i ulike kulturer og religioner. Song of Songs vil ikke bare representere de ulike komponistenes bidrag, men formes til et unikt og sammenfattende musikalsk uttrykk.
Song of Songs må sies å være et unikt prosjekt og en fanebærer for kommunikasjon og toleranse mellom ulike kulturelle identiteter og religiøse overbevisninger. Verket urfremføres Av et av vår tids fremste kor, Latvias radiokor, og det kritikerroste Ensemble Sarband under ledelse av Kaspars Putnins.

Vi har billetter til kun 100,- kr

Ensemble Odhecaton: Palestrina – Missa Papae Marcelli
Sted; Oslo Domkirke
Når; Tirsdag 12. mars 19:00

Giovanni Pierluigi da Palestrinas Missa Papae Marcelli regnes som et av de mest sentrale korverkene fra rennesansen. Messen er uten tvil Palestrinas mest berømte og hyppigst fremførte verk. Den ble komponert i slutten av 1550-årene til minne om Pave Marcellus II, som regjerte kun i tre uker før han døde. Messens popularitet har vedvart i 450 år, først og fremst takket være den perfekte kombinasjonen mellom form og innhold.
Det italienske mannskoret Ensemble Odhecaton har de senere årene vunnet både Gramophone Awards og Diapason D`or, to av de mest høythengende prisene innen plateindustrien. Ensemble Odhecaton er under ledelse av dirigent Paolo Da Col.

Vi har billetter til kun 100,- kr

2321EnsembleOdhecaton-fotoMITOSettembreMusica (1)

Jubileumskonsert for Leif Solberg
Sted; Sofienberg kirke
Når; Fredag 13. mars 17:00
Halgeir Schiager på orgel

Med verker av Leif Solberg, Mendelssohn og Reubke. Leif Solberg (*1914) er komponist, organist og eldste nålevende medlem av Norsk Komponistforening. Solberg studerte orgel med Arild Sandvold ved Musikkonservatoriet i Oslo og hadde senere flere studieopphold i utlandet. Ny interesse for musikk inspirert av romantikken har ført til en renessanse for hans verker. Dette gjelder især orgelverkene som også reflekterer at han var en dyktig utøver på orgel. Det nye orgelet i Sofienberg kirke ble innviet i 2014 og er spesielt egnet til tysk romantisk orgelmusikk, som komponistene Mendelssohn og Reubke er typiske representanter for.

Vi deler ut gratisbilletter!

Svensk Kormusikk
Sted; Svenska Margaretakyrkan
Når; Lørdag 14. mars 15:00

I forbindelse med satsning på barn og unge skal Svenska Nationella Ungdomskören opptre under ledelse av Birgitta Rosenqvis-Brorson. På programmet står et variert repertoar som strekker seg fra engelsk renessanse til svensk kormusikk fra 1900-tallet. Hovedvekten av verkene  sentreres rundt den rike kortradisjonen i vårt naboland. Prosjektet er et samarbeid med Svenska Margaretakyrkan.

Vi deler ut gratisbilletter!2336NUK (1)

Festivalhøymesse i Grønnland kirke
Sted; Grønnland kirke
Når; Søndag 15. mars 11:00

Til festivalhøymessen medvirker det Oslo-baserte vokalensemblet Calliophon som består av de fem profesjonelle sangerne Cathrine Bothner-By, Eirik Krokfjord, Daniel Sæter, Øystein Stensheim og Victoria Liedbergius. Instrumentalensemblet LinGon vil sammen med Calliophon fremføre messemusikk av Johann Theile og hans samtidige, samt Nysteds Immortal Bach i en tidligmusikkversjon, som en del av festivalens Nystedt-markering. Sokneprest er Lars Martin Dahl og kantor er Olav Rune Bastrup.

Vi har billetter til kun 100,- kr

Johann Theile – Matteuspasjonen
Sted; Grønnland kirke
Når; Tirsdag 17. mars 19:00

Johann Theile var en av de viktigste nordtyske komponistene under barokken, men er i dag nærmest glemt. Theile var den som innviet Tysklands første operahus i 1678 med operaen Adam und Eva, oder Der erschaffene, gefallene und auffgerichtete Mensch. Theile var særlig kjent for sine sakrale komposisjoner, og blant hans største verker finner vi Passio nach dem Heiligen Evangelisten Matthäo. Å fremføre pasjonstekstene musikalsk ble en spesialitet på 1600-tallet i de tysktalende delene av Europa, særlig de lutherske. Theile følger i sin pasjon fra 1673 den tradisjonelle utformingen av en pasjon, men fornyer genren ved å inkludere arier med tekster som ikke stammer fra Bibelen. Disse ariene kommenterer historien, og tilfører et nytt emosjonelt nivå. Theile var den første til å bruke dette elementet, som senere utvikles, og som vi kjenner best i J. S. Bachs pasjoner. Vokalensemblet Calliophon vil i samarbeid med kammermusikkensemblet LinGon presentere Johann Theiles Matteuspasjon. Solister er Michael Axelsson – evangelist og Andreas Olsson – Jesus.

Vi har billetter til kun 50,- kr

 

Påmeldingsskjema og linker til billettbestilling finnes i sist utsendte nyhetsbrev. Er du ikke medlem hos oss? Meld deg inn gratis her!


Publisert