Den Norske Opera & Ballett – ELYSIUM

3d29e497-458e-4b7f-88bc-5d869dd3d3ba

Sted; Den Norske Opera & Ballett (Hovedscenen)
Når; Mandag 14. mars og torsdag 17. mars (begge dager kl. 19.00)

Nyskrevet opera om fremtidens mennesker
Hva er kropp, tanker og følelser? Hva er et menneske? Hva skiller mennesket fra maskinen? Med operaen Elysium introduserer den norske komponisten Rolf Wallin og den britiske dramatikeren Mark Ravenhill oss for fremtidens transhumane mennesker.

I Elysium følger vi to kvinner som tiltrekkes av hverandre. Det er én Hustru som vil bryte løs fra menneskenes vanskelige liv, og én transhuman Kvinne som lengter tilbake til det ekte mennesket. Spenningen mellom de to speiles i det musikalske uttrykket, som strekker seg fra fragmenter fra Beethovens opera om menneskeverd til elektronisk prosesserte stemmer.

Elysium er en fabel om menneskets evige lengsel etter en bedre tilværelse, men også om vår medfødte redsel for forandring.

I forkant av Elysium-forestillingen mandag 14. mars inviterer Operaen også til en åpen og gratis spesial-introduksjon til sci-fi-operaen med fremtidsforsker og astrofysiker Eirik Newth, på første balkong kl. 18.00-18.45.


Publisert