Orfeus og Evrydike

orfeus-og-evrydike-2016_foto-erik-berg-02

Hvor; Den Norske Opera & Ballett
Når; 1. og 6. september, klokken 19:00

– Enkelt sagt er Orfeus en fyr som er veldig glad i dama si, sier Jo Strømgren. – Det handler om å ta et valg, om å gå for noe. Orfeus er kompromissløs og våger å gi alt.

Koreograf Jo Strømgren debuterte som operaregissør i 2013, med Christoph Willibald Glucks vakre versjon av myten om han som gjør alt for kjærligheten. «En eksepsjonelt uttrykksfull og vakker blanding av opera og ballett. Gi oss mer!» skrev VGs anmelder.

Høsten 2016 er det vellykkede samarbeidet mellom Nasjonaloperaen og Nasjonalballetten tilbake, det er også dirigent og barokkspesialist Rinaldo Alessandrini. I rollen som Orfeus får vi oppleve kontratenoren David Hansen. Med sin krystallklare, lyse mannsstemme bringer han Evrydike ut av dødsriket.


Publisert