QUATUOR EBÈNE – «CRÈME DE LA CRÈME»

cb63a2d6-3e21-4ae1-90f4-2c818c60f103

Når; Tirsdag 27. september kl. 19.00
Sted; Gamle Logen

Program: 
Ludvig van Beethoven – Strykekvartett i B – dur, op. 18 nr. 6
Claude Debussy – Strykekvartett i g – moll, op. 10
Jazz & crossover
– – –
Joseph Haydn – Strykekvartett i D – dur op. 20 nr. 4, 4. sats ‘Presto e scherzando’ fremføres av Ergo Strykekvartett fra Kvartettseriens talentutviklingsprogram. 
Kvartettserien er begeistret for å kunne presentere den formidable Quatuor Ebène som deres aller første franske gjestekvartett. Quatuor Ebène ble dannet i 1999 og eksploderte på den internasjonale scenen da de vant både førstepris, publikumsprisen, to interpretasjonspriser og ‘Karl Klinger Foundation Prize’ fra den mest prestisjetunge av alle internasjonale musikkonkurranser; ARD i München. Quatuor Ebène ble tildelt både ‘Årets nykommer’ av BBC Music Magazine og Classic FMs Gramophone Award i 2009 for sin innspilling av Ravel, Fauré og Debussy.

Med Quatuor Ebènes program får Kvartettseriens femte sesong en sprudlende pangstart. Fra det klassiske repertoaret velger Quatuor Ebène Beethovens strykekvartett op. 18 nr. 6 i B – dur, en gledessang med ‘strykekvartettens far’ Joseph Haydn nesten synlig i kulissene. Debussys strykekvartett i g – moll op. 10 er en milepæl i strykekvartettens historie. Cellist i kvartetten, Raphaël Merlin, vil selv introdusere verkene og gi publikum et unikt innblikk i Quatuor Ebènes egne tanker om musikken.

Denne franske kvartetten er også kjent for sin allsidighet. Ifølge New York Times er Quatuor Ebène ‘en strykekvartett som lett kan forvandle seg til et jazzband‘. Dette vil vi være vitne til i andre del av konserten, da Quatuor Ebène vil fremføre sine jazz og crossover favoritter.


Publisert