KORK i Store studio: Bax og Harth-Bedoya

15138328_10154817843774697_1055574717802399242_o

Tid; Torsdag 1. desember kl. 19.30
Sted; NRK Store studio

Program:
Sergej Prokofiev: Symfoni nr. 1, ”Den klassiske”
Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsert nr. 24 i c-moll
Joseph Haydn: Ouverture til L’Infedeltà Delusa
Igor Stravinskij: Pulcinella-suite

————————————-
Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Alessio Bax, piano

På denne konserten har du mulighet til å få høre klaverstjernen Alessio Bax sammen med Kringkastingsorkesteret i NRKs Store studio. Orkesteret har følgende å si om det spennende programmet på denne desemberkvelden:

Som et av få Mozart-verk i moll, vil pianokonsert nr. 24 bli kveldens mest dramatiske, med varsler om en kommende romantisk tidsalder. Konsertens lettbente klassiske eleganse er det to russiske 1900-tallskomponister som står for: Prokofjevs sjarmerende ”svennestykke” i Haydn-stil er med rette blitt ett av hans mest populære verk. Stravinskijs musikk til Pulcinella er hans orkestrering av det man da mente var musikk av Pergolesi (noe man nå er mer i tvil om). Dette er Stravinskij på sitt mest muntre, i musikk til Diaghilevs Commedia dell´arte-inspirerte ballett. En genuin klassiker får vi i en ouverture fra en av Haydns operaer: Hans ”musikalske burlesk” L’Infedeltà Delusa ble skrevet i 1773.

Klaversolist Alessio Bax har vunnet flere høythengende priser, er stadig å høre med verdens fremste orkestre, og har et usedvanlig bredt repertoar.

For mer informasjon, se hjemmesiden til Kringkastingsorkesteret


Publisert