KORK i Store studio – Sandvik og Schumann

kork9nov2016

Tid; Onsdag 9. november kl. 19.30
Sted; NRK Store studio

Program:
Robert Schumann: Cellokonsert
Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr. 4
———————————–
Andreas Hanson, dirigent
Audun Sandvik, cello

Kringkastingsorkesteret inviterer denne novemberkvelden til en helromantisk aften i NRKs Store studio. KORKs dyktige solo-cellist Audun Sandvik har valgt seg Robert Schumanns cellokonsert, et verk som gir lytteren god anledning til å smelte vekk i langstrakte, vakre cellolinjer. Konserten ble skrevet i 1850, før Schumann gikk inn i en tung periode med depresjon, men han skriver cellokonserten i løpet av svært kort tid, nesten som han vil klamre seg fast til den strimen av lys som går gjennom hele verket.

Også komponisten Peter Tsjajkovskij hadde sin dose av kvaler og livsproblemer, og i kjølvannet av et katastrofeekteskap skriver han sin 4. symfoni i 1878. Selv om han vekslet i forklaringene på om det var konkrete utenforliggende historier knyttet til hans symfonier, har man en sterk fornemmelse av at han skriver sitt eget liv, særlig i de tre siste symfoniene. Den 4. er også blitt kalt hans «skjebnesymfoni», med en skjebnetung melodi som setter stemningen fra begynnelsen. Gjennom fire satser dras lytteren gjennom en heftig musikalsk kamp som (kanskje) krones med en triumf mot slutten av symfonien.

For mer informasjon om konserten, se hjemmesiden til Kringkastingsorkesteret

 


Publisert