SCHOLA CANTORUM: MOZARTS REQUIEM

schola_flyer-mozart-requiem-2016-21

Tid; Lørdag 5. november kl. 19.00
Sted; Universitetets Aula

Kammerkoret Schola Cantorum, solister og Det Norske Blåseensemble fremfører Mozarts udødelige Requiem i Universitetets aula lørdag 5. november.  Schola Cantorum har samarbeidet med Blåseensemblet tidligere gjennom fremføringer av Messias og Juleoratoriet, men dette er første gang Mozarts Requiem står på programmet. Stian Aareskjold har arrangert verket for blåseensemblets besetning.

Det Norske Blåseensemble er et unikt orkester i dagens kulturliv.  Det er det eneste sivile ensemblet av sitt slag i Norge, satt sammen av 24 av landets fremste profesjonelle blåsemusikere. Ensemblet er basert i Halden og er, med en historie tilbake til 1734, landets eldste orkester i kontinuerlig drift. Blåseensemblet satser på autentiske instrumenter fra barokken i samspill med moderne instrumenter.

Schola Cantorum er blant landets fremste kammerkor, og ble etablert av komponist og dirigent Knut Nystedt i 1964. Koret er tilknyttet Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Koret rekrutterer sangere herfra og fra Norges Musikkhøgskole og Barratt Due Musikkinstitutt. Schola Cantorum dirigeres av Tone Bianca Sparre Dahl.

SOLISTER:
Caroline Wettergreen, sopran
Adrian Angelico, alt
Thorbjørn Gulbrandsøy, tenor
Natanael Vasile Uifalean, bass

For mer informasjon, se hjemmesiden til Schola Cantorum


Publisert