KORK i Aulaen – Coucheron & Baltacigil

korkiaulaen

Når; Torsdag 26. januar kl. 19.30
Hvor; Universitetets Aula

Godt nytt konsertår!
PublikUng har gleden av å invitere til nye konserter med anerkjente, dyktige musikere og innholdsrike konsertprogram dette året. Først ut i rekken er Kringkastingsorkesteret under ledelse av dirigent Miguel Harth-Bedoya, som har med seg talentene David Coucheron (fiolin) og Efe Baltacigil (cello).

Program:
Jean Sibelius: Symfoni nr. 5
Johan Selmer: Karneval i Flandern, op. 32
Johannes Brahms: Konsert for fiolin, cello og orkester

NRKs journalist Jan Fredrik Heyerdahl sier følgende om konserten:

Sist David Coucheron gjestet Kringkastingsorkestret skapte det stor begeistring i Aulaen. Nå er den internasjonalt anerkjente fiolinisten tilbake med den tyrkiske cellisten Efe Baltacigil. Kombinasjonen av fiolin og cello som soloinstrumenter er blitt stående ganske alene blant romantiske instrumentalkonserter, kanskje fordi man følte at Brahms dobbeltkonsert var vanskelig å matche, hvor to virtuose solister integreres i et symfonisk og kammermusikalsk mesterskap som kanskje bare Brahms kunne få til.

Johan Selmer er regnet for den første norske programkomponisten, en som i likhet med komponister som Richard Strauss lot musikken fortelle en konkret historie. I Karneval i Flandern fra 1890, møtes folkefest og romanser i et mesterlig norsk orkesterverk som begeistret Kringkastingsorkestrets peruanske sjefdirigent.

Konserten starter på toppen med Nordens store symfoniker og kanskje Jean Sibelius mest kjente og elskede symfoni. Et verk som løftet det finske publikummet til begeistring etter den sorgfulle 4. symfonien. Likevel var komponisten bare delvis fornøyd og omarbeidet symfonien to ganger.

For mer informasjon, se hjemmesiden til Kringkastingsorkesteret


Publisert