Oslo Quartet Series – Jerusalem Quartet


«UTREISE OG HJEMKOMST»

Tid: Tirsdag 28. februar kl. 19.00 
Sted: Gamle Logen 

«The Jerusalem Quartet, an absolute triumph, their playing has everything you could possibly wish for» sier BBC Music Magazine om Jerusalem Quartet. Den internasjonale strykekvartetten har etablert seg grundig gjennom de siste tjue årene som en juvel i kammermusikkverdenen. De kan velge og vrake i fantastiske oppdrag og er særlig populære i Nord- Amerika. I Europa gjester de jevnlig de mest prestisjefylte serier og festivaler, og nå også Oslo.

Program:
Sergej Prokofiev – Strykekvartett i h – moll, op. 50
Antonin Dvořák – Strykekvartett op. 106
– – –
Agitato strykekvartett fra Ung kvartettserie åpner konserten med 3.sats av Sergej Prokofiev – Strykekvartett nr. 2 i F – dur, op. 92

Konsertens program har fått sin overskrift ”Utreise og hjemkomst”, med tanke på komponistenes livssituasjon da de skrev sine kvartetter. Prokofievs første strykekvartett i h-moll ble i sin tid bestilt av USAs eldste kulturinstitusjon, nemlig The Library of Congress og urfremført i Washington D.C. i 1931. Dvořáks store kvartett, opus 106, tar deg direkte med til Tsjekkia for hundre og tretti år siden. Denne massive, vakre og virtuose kvartetten er en symfoni for bare fire personer. Kvartetten ble skrevet mot slutten av 1895, da Dvořáks returnerte til Europa fra Amerika grunnet sterk hjemlengsel.

For mer informasjon om konserten, se hjemmesiden til Oslo Quartet Series


Publisert