Aulakonsert: Ung i Aulaen

Universitetet i Oslo viderefører den stolte tradisjonen med konserter med unge musikertalenter i Universitetets Aula. Forrige konsert i denne serien fikk meget god kritikk i Aftenposten.
Onsdag 22. mars kl. 19.00 kan du få høre Tsjaikovskij, Villa Lobos og Morricone m.fl.

Program

Rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen, ønsker velkommen

Jean Bapetiste Singeleè: Premier quatuor 3 sats
David R. Holsinger: A Hymnsong of Philip Bliss
Kjell Marcussen: Rappsortie

Heitor Villa-Lobos: Prelude 1 og Etude 4

Jules Massenet: «Va, laisse couler mes larmes» fra Werther (Charlotte)
Pjotr Tsjaikovskij: «Ja nye sposobna k grusti tomnoy» fra Eugene Onegin (Olga)
Camille Saint Saëns: «Amour, viens aider ma faiblesse» fra Samson et Dalila (Dalila)

Mike Hall: Laurel three
James Rae: Organ Interlude newsreel

Isaac Albeniz: Asturias

Isaac Albeniz: Malaguena
Ennio Morricone: Cinema Paradiso

Medvirkende

 • AQUA D`or saksofonkvartett
  Annie Lundgreen
  Ayse Øzbal
  Simen Kristoffer Hübschle
  Vegard Rukke
 • Hedvig Haugerud, mezzosopran
 • Eivind Anvik, gitar
 • Ivar Anton Waagaard, klaver

AQVA D`saksofonkvartett bor i Dammen og er elever ved Drammen/Sande kulturskoler og Barratt Dues unge talenter. AQVA D`or har deltatt i mange ulike konkurranser i inn- og utlandet. I 2014 mottok de 1. pris i Internasjonal konkurranse i Stockholm, 2015 2. pris også i Stockholm,  2016 1. pris UMM nasjonal konkurrnse og 2017 1. pris UMM nasjonal konkurranse.
De har spilt 3 ganger for Kongen og Dronningen på Slottet. De har også spilt konserter i Den Norske Opera & Ballett, Oslo Konserthus og under mange festivaler som Scandinavian Saxophone Festival i Drammen, Sacred Music Festival og Saxophone World Congress i Strasbourg.

Hedvig Haugerud er født i Oslo i 1994. I år fullføres hennes fireårige bachelor ved Norges Musikkhøgskole, med oppfølging fra Folke Bengtsson, Svein Bjørkøy og Randi Stene. Tredje år i studieløpet studerte Hedvig ved Concervatoire National et Superieur i Paris, hos Eléne Golgevit. Hedvig har mottatt Doblougstipendet for å studere master i utlandet, og vil starte sitt treårige studie ved OperaAkademiet i København til høsten, i Susanna Ekens klasse.

Eivind Anvik startet å spille klassisk gitar som 9-åring, og mottok sine første timer hos Petter Richter. Siden den gang har gitar vært en stor interesse og det utviklet seg raskt til en klar førsteprioritet.  Nå går han andre året på musikklinja på Rud videregående skole. Han er også med på Talentutviklingsprogrammet (Tup) ved Norges musikkhøgskole. I vinter fikk han første pris i sin klasse i Ungdommenes Musikkmesterskap.

For mer informasjon, se Universitetet i Oslos hjemmeside


Publisert