Krantz – Shaking and trembling

KRANTZ inviterer til sesongens andre konsert lørdag 8.april kl.19Nynorskens hus, Rosenkrantz gate 8. Denne gangen blir det orkestral kammermusikk for sju strykere med musikk skrevet av Richard Strauss og John Adams.

Senromantikeren Strauss skrev sitt verk Metamorfoser mot slutten av andre verdenskrig og verket er omtalt som Strauss’ eget lament over krigens ugjerninger. Bombingen av viktige kulturinstitusjoner, som operahusene i München og Wien, gikk sterkt inn på komponisten som så århundrer av tysk kultur gå til grunne under naziregimet. Det er et følelsesladd stykke – dystert og mørkt, men med glimt av håp eller kanskje nostalgiske minner om det som har vært?

Bare 30 år senere komponerte den amerikanske minimalisten John Adams sitt stykke Shaker loops. Bygd opp av enkle rytmiske og melodiske motiv skapes groovy rytmer og stemningsfulle klangflater. Det skal godt gjøres å ikke bli revet med av denne suggererende musikken! Navnet på stykket henviser til shakersekten, som brukte skjelvende, ekstatisk dans til å oppnå åndelig transe.

Hos KRANTZ får du oppleve musikken så tett på musikerne som overhodet mulig i Oslos beste akustikk for kammermusikk. Med kveldens program, som byr på ekstreme ytterpunkter av musikalsk uttrykk, er det duket for en opplevelse utenom det vanlige.

Kveldens musikere er alle Oslobaserte kammermusikere med mye på hjertet:

Maria Angelika Carlsen // fiolin
Guro Asheim // fiolin
Magnus Boye Hansen //fiolin og bratsj
Hanne Skjelbred // bratsj
Torun Sæter Stavseng // cello
Gregor Riddell // cello
Nikolai Matthews // kontrabass

For mer informasjon, se hjemmesiden til Krantz


Publisert