KRANTZ – Vilde&Inga

KRANTZ inviterer til vårens siste konsert lørdag 13.mai kl.19 på Nynorskens hus, Rosenkrantz gate 8. Denne kvelden står helt fersk musikk på programmet – det blir nemlig plateslipp av Vilde&Ingas nye plate Silfr

Vilde Sandve Alnæs og Inga Margrete Aas utgjør duoen Vilde&Inga. Duoen spiller akustisk fritt improvisert musikk med besetningen fiolin og kontrabass. Ved å stadig søke nye tilnærminger til instrumentene sine har duoen utviklet en rik og variert klangpalett. Med dette som utgangspunkt oppstår musikken langsomt og organisk med en underliggende kompositorisk bevissthet.
Vilde&Ingas debutalbum, Makrofauna, som ble utgitt i 2014 på det tyske plateselskapet ECM, høstet gode kritikker. Terje Mosnes fra Jazz i Norge skrev den gangen om Makrofauna ”Oppsiktsvekkende debut”. Eyal Hareuveni i All about Jazz skrev ”The profound interplay of Vilde&Inga is telepathic”.
Høsten 2016 mottok Vilde&Inga De Unges Lindemanpris for sitt arbeid med duoen. Våren 2017 kommer duoens andre plate, Silfr, ut på plateselskapet SOFA. SOFA har i snart 20 år gitt ut ny eksperimentell musikk. På Silfr presenterer Vilde&Inga låter som er en blanding av komposisjon og improvisasjon.
Alnær og Aas har studert klassisk musikk ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til Vilde&Inga spiller de sammen i kammerorkesteret Ensemble Allegria og i trioen Azkadenya med Sidsel Endresen.

Foto: Sigrid Bjorbekkmo


Publisert