PublikUng på Fjord Classics: siste festivaldag

Foto: Annamaria Kowalsky
Det er siste dag her i Sandefjord, og solen stråler fortsatt. Med et gjennomsnitt på 20 grader har dagene gått raskt.
I løpet av festivalen har vi rukket å oppleve mye. Blant våre favoritter var tirsdagens sonate for bratsj og klaver av Clarke, nydelig fremført i Sandefjord kirke av Lars Anders Tomter og Kathryn Stott. På topplisten kommer også fredagens intense og dyptfølte fiolin- og klaverkonsert med Tai Murray og Christian Grøvelen, som spilte Poeme op. 24 av Chausson. Opplevelsene på konserten har vært varierte og mangfoldige, og det lekne programmet har satt spor; lørdag var vi vitne til at Anders Hofmier med tuba og slagverk fra Marinemusikken fremførte både et moderne verk inspirert av trafikk, Red Hot Chilipeppers og techno! Etterfulgt av en klarinettkvintett med Mozart bød lørdagen på store musikkopplevelser med noe for alle. Kort sagt har festivalprogrammet budt på morsomme, vakre og overveldende musikkopplevelser i skjønne omgivelser.
Sandar Kirke

Festivalen har også vært et hyggelig møtepunkt for unge med interesse for klassisk musikk. Vi møtte både nye og gamle medlemmer og fikk nok en gang bevist at musikkinteresse ikke bare er for de over 50! Vi gleder oss til å se mange av dere utover høstens sosiale program og på konserter.

middag med medlemmer
Dagens og festivalen avsluttes av den unge Islandske pianisten Vikingur Olafsson. Under den store glasslysekronen i Sandar kirke avsluttes festivalen med en «Elv av glass» – etyder av Philip glass på klaver. Glass er en av nåtidens mest suksessrike klassisk moderne komponister, kjent for sine typiske minimalistiske verker. Vi gleder oss!
Smakebit før kveldens konsert:
https://youtu.be/pZ_hV2XTvbA
(Kristine Næss)

Publisert