Engegårdkvartetten og Nils Økland – ”Røtter”

PublikUng gleder seg over å kunne tilby sine medlemmer ti billetter til konsert med Oslo Quartet Series tirsdag 27.februar! Påmeldingsskjemaet finner du som vanlig i vårt nyhetsbrev – førstemann til mølla!

Om konserten:

Røttene til Engegårdkvartetten er i det klassiske kjernerepertoaret for strykekvartett, men de lar seg også inspirere av andre sjangre og utøvere, og særlig av Nils Økland og hans musisering.  Nils er en anerkjent plate- og turnéartist, med ECM kontrakt og turnéer i blant annet USA i 2017. Med røtter i folkemusikken, har Nils sin reise tatt ham innom klassisk, tango og jazz, og vi vet aldri hvilken retning hans improvisasjoner vil ta. Denne bredden er representert på kveldens konsert, der Engegårdkvartetten og Nils Økland presenterer Haydns strykekvartett nr. 1 i G-dur og Bartók strykekvartett nr. 4, Kvandals kvintett med hardingfele, folkemusikk og improvisasjon.

 

Program:

Joseph Haydn – Strykekvartett Op. 76 nr. 1 i G-dur

Johan Kvandal – Kvintett Opus 50 for hardingfele og strykekvartett

Béla Bartók – Strykekvartett nr. 4 Sz. 91

Nils Økland og Engegårdkvartetten – folkemusikk og verk av Nils Økland

Globalis Kvartett fra Ung Kvartettserie åpner konserten med Zoltán Kodály´s strykekvartett op. 2 nr. 1 i c-moll, 3. sats ”Presto”

Mer om konserten kan du lese HER


Publisert