Kort & klassisk: Stravinskij Petrenko med Filharmonien og programlansering med PubliKung

Vi starter vårsesongen med et brak og kan tilby våre medlemmer 20 gratisbilletter til konsert med Filharmonien! I forbindelse med konserten ønsker vi også å invitere vi våre medlemmer til en sosial programlansering i etterkant. Vi har mange spennende konserter fremover og vil gjerne benytte anledningen til å presentere disse, og ikke minst til å bli bedre kjent med medlemmene våre. Derfor går vi i samlet tropp til Cafe Amsterdam for mingling og hygge etter konserten! For de som ikke får gratisbillett er det også mulig å bestille studentbillett til en vennlig pris. Vi gleder oss!

Program for kvelden:

18:45 Oppmøte i foajeen

19:00 Konsert med innledning

20:00 Sosialt treff og programlansering på Café Amsterdam

 

Om konserten:

Stravinskijs Petrusjka er et rystende trekantdrama og en milepæl i russisk ballettradisjon.

Igor Stravinskij (1882-1971) satte i årene 1910-1911 musikk til fortellingen om dukken Petrusjka, som i likhet med Ballerinaen og Maureren kommer til liv og innleder et rystende trekantdrama. Balletten, som ble revidert i 1947, er blitt stående som en milepæl i russisk ballettradisjon.

Stravinskijs genistrek var å bruke to tonearter samtidig for å vise dobbeltheten i Petrusjka som dukke og menneske, og ikke minst i den nyskapende og fantasifulle orkesterbehandlingen verket i gjennom. Det er ikke vanskelig å forestille seg handlingen eller omgivelsene, selv i en ren konsertversjon.

Dirigent Vasily Petrenko holder også en liten konsertinnledning om komponist og verk fra scenen kl. 19.00

Mer om konserten finner du på filharmoniens hjemmeside

Se vårt nyhetsbrev for å melde deg på, eller kjøp billett HER


Publisert