DET NORSKE SOLISTKOR OG PETER DIJKSTRA

Sesongåpning under Ultimafestivalen med Frank Martins praktfulle messe for kor.

PublikUng tilbyr 10 gratisbilletter til denne konserten som deles ut etter påmelding i skjema. Konserten starter klokken 19.00 i Margaretakyrkan på Hammersborg torg 8B. 16.september 2018.

Frank Martins ‘Mass for Double Choir’ har blitt kalt et av det forrige århundres vakreste korverk. Komposisjonen ble påbegynt i 1922, men ble liggende skjult i flere tiår. Selv mente Martin at messen var et uttrykk for hans spiritualitet, og en personlig sak mellom han og Gud. Heldigvis ble Martin overtalt av sine studenter til å dele musikken med offentligheten, og verket fikk sin premiere 40 år etter. Messens emosjonelle og rytmiske rikdom gav det en betydelig plass i det europeiske korrepertoaret.

Nederlandske Peter Dijkstra har hatt et langvarig, produktivt forhold til Det Norske Solistkor. Dijkstra er en internasjonalt anerkjent kordirigent, og leder Nederlands Kammerkoor og den svenske Radiokören. På denne konserten dirigerer han Solistkoret i Frank Martins ’Mass for Double Choir’. I tillegg får publikum oppleve nyere verk skrevet av Nana Forte fra Slovenia og den estiske komponisten Evelin Seppar, og en av svenske Ingvar Lidholms klassikere fra 1950. Alle med forholdet mellom Gud og mennesket som tema.

PROGRAM:
Ingvar Lidholm: Laudi
Evelin Seppar: Cities
Nana Forte: En ego campana
Frank Martin: Mass for Double choir

For mer informasjon se arrangørens hjemmeside

Vi deler ut 10 gratisbilletter.

Førstemann til mølla prinsippet gjelder! Påmelding gjøres via vårt PÅMELDINGSSKJEMA. Du vil få bekreftelsesmail om at du er påmeldt.

OBS: Bindende påmelding. Det er lov å bli syk, men gi oss gjerne beskjed så vi kan gi billetten din til noen andre.

Husk at du må være registrert medlem hos oss for å kunne benytte deg av dette tilbudet, personlig medlemskort må vises frem ved inngangen. Det gis ut kun en billett til hver. Har du ikke fått medlemskortet ditt? Send en e-post til lisasw@publikung.no!


Publisert