Oslo Filharmonien: Shaw, Barber og Stravinskij

Velkommen til en spektakulær kveld med Stravinskijs mesterverk Vårofferet!

PublikUng deler ut 20 gratisbilletter til den sensasjonelle kvelden med Oslo Filharmonien. Konserten er 15. februar kl. 19:00 i Oslo Konserthus.

Det er bare å holde seg fast når Joshua Weilerstein dirigerer den brutale offerseremonien. Weilerstein har også med seg amerikansk musikk til vårfesten − Caroline Shaws lekne og utforskende Entr’acte, inspirert av et helstøpt Haydn-øyeblikk, og Samuel Barbers melodiøse og vårlig drømmende Fiolinkonsert med den norske Virtuos-vinneren og CRESCENDO-talentet Sonoko Miriam Welde som solist.

‘Jeg elsker hvordan noe musikk (som menuettene i op. 77) plutselig tar deg til andre siden av Alices speil, i en slags absurd, subtil, ‘technicolor’ overgang,’ har Caroline Shaw uttalt. Denne overgangen skal hun utforske i sitt lekne, nysgjerrige og smakfulle verk Entr’acte, her i en versjon for strykeorkester.

I tillegg skal vi se at Samuel Barbers Fiolinkonsert er et klingende argument for de lange linjene, de virtuose solokonsertene og den glødende romantikken. Den har fått en plass i mange lytteres hjerter også i Europa.

Under urfremføringen av Igor Stravinskijs ballett Vårofferet i Paris i 1913, brøt det nærmet ut opptøyer. Skandalen har imidlertid gradvis blitt snudd til sensasjon − og sensasjon til dyp respekt og anerkjennelse. I dag er de fleste enige om at samarbeidet har resultert i et av 1900-tallets mest spektakulære komposisjoner og største mesterverk.

Vi gleder oss til en vakker kveld i Oslo Konserthus. Velkommen!

For mer informasjon se arrangørens hjemmeside

Vi deler ut 20 gratisbilletter.

Førstemann til mølla-prinsippet gjelder! Påmelding gjøres via vårt PÅMELDINGSSKJEMA. Du vil få bekreftelsesmail om at du er påmeldt.

OBS: Bindende påmelding. Det er lov å bli syk, men gi oss gjerne beskjed så vi kan gi billetten din til noen andre.

Husk at du må være registrert medlem hos oss for å kunne benytte deg av dette tilbudet, personlig medlemskort må vises frem ved inngangen. Det gis ut kun en billett til hver. Har du ikke fått medlemskortet ditt? Send en e-post til ingerjohanne@gmail.com!


Publisert