Oslo Strykekvartett: «Metamorfoser»

Velkommen til en vindunderlig kveld med Oslo Strykekvartett!

PublikUng deler ut 5 gratisbilletter til den vakre kvelden med Oslo Strykekvartett. Konserten er 26. februar kl. 19:00 i Gamle Logen.

Kvelden starter med Mozarts vidunderlige KV 428. Mozart går i denne kvartetten opp mange nye veier og peker fremover i musikkhistorien, mot mer romantiske gester – og bakover.

György Ligetis 1. strykekvartett Metamorphoses Nocturnes (1953) er skrevet etter sterk inspirasjon av Béla Bartóks kvartetter. Fremføring av denne musikken var forbudt under Ungarns kommunistregime, samtidig som det var dette som holdt Ligeti tilbake i den avantgardistiske og progressive utvikling.

Bedřich Smetanas første strykekvartett «Z mého života» – From my life, er ment som et selvbiografisk stykke. Det ble skrevet bare to år etter at han var blitt døv, mens han enda håpet at dette ikke var en permanent skade. Dette er et fullblods romantisk verk i fire satser.

Innleder til konserten er Wolfgang Plagge, som er kjent som pianist, komponist og musikkviter. Hans observasjoner rundt kveldens program vil bli lærerike og underholdende.

Vi gleder oss til en kveld med mesterverker fra ulike tider og sjangrer, men som samtidig bindes sammen på vindunderlig vis!

For mer informasjon se arrangørens hjemmeside

Vi deler ut 5 gratisbilletter.

Husk at du må være registrert medlem hos oss for å kunne benytte deg av dette tilbudet, personlig medlemskort må vises frem ved inngangen. Det gis ut kun én billett til hver. Har du ikke fått medlemskortet ditt? Send en e-post til ingerjohanne@publikung.no!

VIKTIG: Vi møtes en halvtime før start innenfor ved hovedinngangen for utdeling av billetter.

Dersom du får tildelt billett fra oss, må du bekrefte at du vil motta billetten. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder! Påmelding gjøres via vårt PÅMELDINGSSKJEMA.


Publisert