Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival 2019

Endelig er det klart for en av Oslos flotteste festivaler!

PublikUng deler ut gratis og rabatterte billetter til utvalgte konserter under årets Kirkemusikkfestival.

Velkommen til Kirkemusikkfestivalens 19. utgave. Klimaendringer har blitt en merkbar utfordring i mange menneskers liv: ekstremvær, tørke, skogbranner, ødelagte avlinger, matmangel og flom har blitt dagligdagse hendelser.

Under årets festival får vi oppleve alt fra barokkmusikk, musikk viet våre fjærkledde venner og jazz!

 

OBS: Påmelding er bindende, og oppmøte på konserten er obligatorisk. Avbud må meldes senest 48 timer før konserten starter. Konsertene arrangeres og utøves av meget dyktige musikere som forventer fulltallig sal. Beskjed om avbud er dermed avgjørende for at vi kan gi billetten videre til andre som står på ventelisten.

Husk at du må være registrert medlem hos oss for å kunne benytte deg av dette tilbudet, personlig medlemskort må vises frem ved inngangen. Det gis ut kun én billett til hver. Har du ikke fått medlemskortet ditt? Send en e-post til ingerjohanne@publikung.no!

VIKTIG: Vi møtes en halvtime før start innenfor ved hovedinngangen for utdeling av billetter.

Dersom du får tildelt billett fra oss, må du bekrefte at du vil benytte deg av billetten. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder!

 

PublikUng deler ut gratis og rabatterte billetter til følgende konserter:

Spektrum: Aare-Paul Lattik i Sofienberg Kirke, lørdag 23. mars kl. 12:00 (gratisbilletter):

Den estiske organisten Aare-Paul Lattik holder lunsjkonsert med tysk barokk, fransk senromantikk og estisk samtidsmusikk i et program med J.S. Bach, M. Duruflé, Arvo Pärt og Erkki-Sven Tüür.

https://www.facebook.com/events/214745652782399/

Påmelding: https://docs.google.com/forms/d/1O1nq_yCvNWfdxQLaiTtqxS3eD5SvnN-k7rh5SZqryws/edit

Birds & Byrd: Aaron Carpenè i Frogner Kirke, lørdag 23. mars kl. 19:00 (100 kr):

60 minutter med orgel viet våre fjærkledde venner: Vi møter nattergaler, svaner og andre fugler, i verker av Liszt, Frescobaldi, Saint-Saëns, di Lasso, og naturligvis av ornitolog-komponisten Messiaen. Med glimt i øyet har Carpenè også inkludert et verk av William Byrd. Det hele blir akkompagnert av opptak av virkelige fuglelyder. Programmet ble satt sammen til Vrystaat International Arts Festival i Sør-Afrika i 2017, en festival som fokuserer på sosiale og miljørelaterte utfordringer. Carpenès Birds retter seg spesielt mot utrydningstruede arter, og har kappgribben som maskot. Konserten innledes med et foredrag om utrydningstruede fuglearter ved Sverre Lundemo fra WWF.

https://www.facebook.com/events/259101754762892/

Påmelding: https://docs.google.com/forms/d/1UVW96HvQSlnc5KmMor4V48_lfYFl6rGpBaXapFZaItM/edit

BL!NDMAN [SAX]: 32 foot/The organ of Bach i Oslo Domkirke, lørdag 23. mars kl. 21:30 (gratisbilletter):

Orgelet var barokkens synthesizer, med stort register og mulighet for å spille med forskjellige lyder og klangfarger. I BL!NDMANs nyskapende tolkninger av J.S. Bachs orgelmusikk er melodilinjene i de komplekse orgelverkene fordelt på fem saksofoner.

https://www.facebook.com/events/523049618173102/

Påmelding: https://docs.google.com/forms/d/1_84OceMXesukEv3FyzBDFMkATQoVMqDoLoQvppU0l_o/edit

Trygve Seim Rumi Songs i Sofienberg Kirke, onsdag 27. mars kl. 20:00 (100 kr):

Persisk poesi med skandinaviske jazzmusikere: Rumi Songser komponert av saksofonist og komponist Trygve Seim. Verket baserer seg på tekster av den persiske poeten Jalal al-Din Rumi (1207–1273), i Coleman Barks’ moderne gjendiktninger. Verket har elementer av europeisk, amerikansk og orientalsk musikk. I prosessen med arbeidet med Rumi Songsgjennomførte Seim en reise til den tyrkiske byen Konya, der Rumi tilbrakte mesteparten av sitt liv.

https://www.facebook.com/events/801803206825008/

Påmelding: https://docs.google.com/forms/d/1O9kc_JLvxHg5gKDCTbL9pauW64bgSJB9-9MDNwI1qvI/edit

Urfremføring: Sirkling av Maja S.K. Ratkje og Monica Aasprong i Ris Kirke, søndag 31. mars kl. 15:00 (100 kr):

I anledning årets tematiske satsing på klimaendringer urfremfører vi verket Sirklingav Maja S.K. Ratkje, med tekst av Monica Aasprong. Sirkling handler om miljø og naturvern, om flukt som konsekvens av klimaendringer, og om forvandling – med blikk på naturens sykluser og hvordan den er i endring. Sentralt i verket står vannet som alltid er urgammelt og nytt, og som sirkler i et evig kretsløp mellom jorden og himmelen. Ratkje og Aasprongs nye verk er også inspirert av Henrik Wergeland. Han løftet alltid blikket fra det nasjonale og lokale til det internasjonale og globale, noe som er helt vesentlig i klimasaker. Wergeland var også tydelig på at poesi og idealer kun har kraft dersom de ledsages av handling og aktiv innsats for det man står for.

Sirklinger det siste verket i en trilogi for Det Norske Jentekor som kontekstualiserer vår tids viktigste utfordringer. På konserten fremføres også det forrige verket, Asylos, fra 2013. Ratkje og forfatter Aasne Linnestå ønsker med dette verket å sette menneskeverdet i sentrum. Her er temaet innenforskap/utenforskap, med en klar link til dagens asylproblematikk.

https://www.facebook.com/events/1781593165285383/

Påmelding: https://docs.google.com/forms/d/1V1m56vArAsleIP0qgtDuN6aRm9b0IHMfCi27UnTdHWk/edit

 

For mer informasjon se arrangørens hjemmeside


Publisert