Konserter i april

PublikUng tjuvstarter påsken med to nydelige konserter du ikke vil gå glipp av!

PublikUng deler ut 10 gratisbilletter til konserten med KORK i Aulaen, og 20 gratisbilletter til Akademisk Korforenings konsert.

PublikUng deler ut gratisbilletter til følgende konserter i april:

Akademisk Korforening – G.A.Rossini «Petite Messe Solennelle» søndag 7. april kl. 19:00 i Frogner Kirke:

Akademisk Korforening ønsker velkommen til konsert. Denne gangen er det Gioachino Rossinis «Petite messe solennelle» som står på programmet.

Dette kirkemusikalske verket hadde sin uroppførelse i Paris 1864 og var skrevet på oppdrag fra greveparet Michel-Frédéric og Louise Pillet-Will, tilegnet grevinnen. Den franske tittelen «Petite Messe Solenelle» forklarer Gioachino Rossinis tilhørighet til Paris den siste tiden han levde. Gioachino Rossini var 72 år gammel da han skrev messen. Etter en lang karriere som en av Italias mest feterte operakomponister, skrev han fra 1857 en serie småstykker som han kalte «Piéces de vieillesse» (alderdomssynder), deriblant «Petite Messe Solennelle».

Fremføringen av messen hadde opprinnelig en noe uvanlig besetning på 1700-tallet med blandet kor, fire solister, to klavér og harmonium. Ved dagens fremføring benyttes kun ett klavér og harmonium. «Petite Messe Solennelle» betegnes som høyst original kirkemusikk. Selve tittelen viser Rossinis sans for humor og ironi; et verk på 70 minutter er neppe «petit». De ulike satsene veksler mellom rolige kor- og solistpartier og to massive fuger. Messen avsluttes med den universelle bønnen «Donna nobis pacem», magisk og mesterlig komponert!

Kom og la dere forføre av en av Gioachino Rossinis geniale alderdomssynder!

Program:
Dirigent: Gjermund Bjørklund
Flygel: Grigory Martyushenko
Harmonium: Anders Hovind

Solister:
Vera Talerko (sopran)
Hildigunnur Einarsdóttir (mezzosopran)
Andrius Bartkus (tenor)
Zygimantas Galinis (baryton)

Facebook-arrangement
For mer informasjon se arrangørens hjemmeside: Akademisk Korforening – G.A.Rossini «Petite Messe Solennelle»

KORK i Aulaen – Eivind Ringstad onsdag 10. april kl. 19:00 i Universitetets Aula:

Han skapte sensasjon da han som første nordmann klarte å gå helt til topps i Eurovisjonens konkurranse for unge musikere i 2012. Siden den gangen har Eivind Holtsmark
Ringstad befestet sin posisjon som en musiker av format, enten han står foran orkesteret som solist eller spiller kammermusikk. Her er han solist i Norgespremieren på bratsjkonserten til Jennifer Higdon, som vant sin andre Grammy for beste klassiske samtidsverk i fjor. KORKs sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya har samarbeidet mye med Higdon, og KORK har allerede spilt musikk av henne i forrige sesong.

Miguel fortsetter sin Beethoven-serie med KORK, og nå er han fremme ved den naturelskende Ludwig (”Jeg elsker et tre mer enn et menneske”). Den sjette symfonien fra 1808, med sine beskrivende satser om landlig liv og natur, representerte nok et genialt brudd i Beethovens symfoniske produksjon. En favoritt i konsertsalene, og her spilt under Munchs sol.

Program:
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 6, «Pastorale»
Jennifer Higdon: Bratsjkonsert (Norgespremiere)
Antonín Dvořák: Karneval-ouverture

Facebook-arrangement
For mer informasjon se arrangørens hjemmeside: KORK i Aulaen – Eivind Ringstad

 

Vi deler ut gratisbilletter til konsertene

OBS: Påmelding er bindende, og oppmøte på konserten er obligatorisk. Avbud må meldes senest 48 timer før konserten starter. Konsertene arrangeres og utøves av meget dyktige musikere som forventer fulltallig sal. Beskjed om avbud er dermed avgjørende for at vi kan gi billetten videre til andre som står på ventelisten.

Husk at du må være registrert medlem hos oss for å kunne benytte deg av dette tilbudet, personlig medlemskort må vises frem ved inngangen. Det gis ut kun én billett til hver. Har du ikke fått medlemskortet ditt? Send en e-post til ingerjohanne@publikung.no!

VIKTIG: Vi møtes en halvtime før start innenfor ved hovedinngangen for utdeling av billetter. Dersom du får tildelt billett fra oss, må du bekrefte at du vil benytte deg av billetten. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder!

Påmelding til konsertene:

Påmelding til Akademisk Korforening – G.A.Rossini «Petite Messe Solennelle»: påmelding ved å bruke promokoden «publikungrossini» i TicketCo.
Påmelding til KORK i Aulaen – Eivind Ringstadpåmelding gjøres via vårt PÅMELDINGSSKJEMA.


Publisert