Konserter med Solistkoret og Christian Grøvlen

Vi er klare for å nyte to fantastiske konserter i en av årets vakreste måneder!

PublikUng deler ut 5 gratisbilletter og 10 rabatterte billetter til Solistkorets konsert. Vi deler ut rabatterte billetter til Christian Grøvlens konsert.

PublikUng deler ut billetter til følgende konserter:

Solistkoret og Rebecka Gustafsson – Våren:


Fredag 10. mai kl. 18:00 i Margaretakyrkan i Oslo.

Bli kjent med Rebecka Gustafsson – en fremadstormende svensk dirigent og masterstudent i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole. Fredag 10. mai leder hun Solistkorets sangere i sin avsluttende eksamenskonsert ved Musikkhøgskolen med et program som berører naturens forandring, lengselen etter våren og lyset, og menneskets ønske om fred og trygghet.

Den norske komponisten Lene Grenagers stykke Breathe by quivering leaves står sentralt i konserten. Inspirasjonen til stykket har Grenager hentet hos Carl von Linnés Systema naturae, eller Naturens system – en gigantisk gjennomgang av naturens arter og vekster. I den innflytelsesrike boken gir Linné en forlokkende innsikt i det unike livet plantene lever. Dette har Grenager brukt både når hun har utformet tekst og musikk i stykket.

Naturen møter vi også i Canzone 126, Francesco Petrarcas storslagne dikt fra 1300-tallet som komponist Lars Johan Werle skrev musikk til i 1967. Petrarca dediserte alle sine tekster til sin elskede Laura. I Canzone 126 maler han de mest vidunderlige naturbilder, og gjennom hele stykket føres en levende dialog med naturen; den eneste som virkelig forstår hans følelser for Laura.

Denne kvelden får du også oppleve Arnold Schönbergs monumentale klassiker Friede auf Erden(Fred på jorden) som beskriver den totale omslutningen av fred. Den står sammen med Ludvig Normans Jordens oro viker, som berører trøsten i at livet er i gode hender.

Per Nørgård er en av Danmarks mest betydningsfulle komponister. Hans Singe die Gärten mein Herz fra 1974 er et stykke Solistkoret har vendt tilbake til i flere år, sist på albumet As Dreamsfra 2016. Det samme gjelder Johann Sebastian Bachs motetter. Korets innspilling av motettene har mottatt strålende anmeldelser, og ble i 2018 kåret til årets korutgivelse av det prestisjefylte musikkmagasinet Diapason.

Vi gleder oss til en vakker kveld hvor tidens gang og endring står i sentrum.

Klikk her for påmeldingsskjema.

For mer informasjon se arrangørens hjemmeside.

Christian Grøvlen – FERD III:

forest-grass-nature-158251.jpg
Tirsdag 14. mai kl. 20:00 i CaféTeatret.

Janáčeks musikk tilhører ekspresjonistene, som Edvard Munchs kunstverker også gjør. Dypt personlige uttrykk og enorme kontraster preger denne unike musikken – på denne konserten presentert av Joachim Carr, vinneren av Edvard Grieg International Piano Competition 2014. Einar Kyvik Bauge og Eirik Haug Stømner presenterer også Liszts ville transkripsjonen av Berlioz gigantiske symfoni Harold i Italia.

Vi kan ikke vente til vi skal se Grøvlen skape magi på pianoet igjen. Vi gleder oss til konsert!

Klikk her for påmelding.

For mer informasjon se arrangørens hjemmeside.

 

Vi deler ut gratis- og rabatterte billetter til konsertene

OBS: Påmelding er bindende, og oppmøte på konserten er obligatorisk. Avbud må meldes senest 48 timer før konserten starter. Konsertene arrangeres og utøves av meget dyktige musikere som forventer fulltallig sal. Beskjed om avbud er dermed avgjørende for at vi kan gi billetten videre til andre som står på ventelisten.

Husk at du må være registrert medlem hos oss for å kunne benytte deg av dette tilbudet, personlig medlemskort må vises frem ved inngangen. Det gis ut kun én billett til hver. Har du ikke fått medlemskortet ditt? Send en e-post til ingerjohanne@publikung.no!

VIKTIG: Vi møtes en halvtime før start innenfor ved hovedinngangen for utdeling av billetter. Dersom du får tildelt billett fra oss, må du bekrefte at du vil benytte deg av billetten. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder!


Publisert