KORK i Store Studio: Bjelland, Szilvay og Asheim

Velkommen til en nydelig kveld med originale og nyskrevne verk!

PublikUng deler ut 10 gratisbilletter til den vakre kvelden med KORK. Konserten finner sted onsdag 8. mai kl. 19:00 i NRK Store Studio.

Peter Szilvay, dirigent
Sveinung Bjelland, piano

  • Witold Lutosławski: Mala-suite
  • Nils Henrik Asheim: House of Sound
  • Dmitrij Sjostakovitsj: Pianokonsert nr. 2
  • Robert Schumann/Arr: Peter Szilvay: Kinderszenen

Et nytt verk av én av våre beste komponister er alltid en begivenhet. Nils Henrik Asheim liker å samarbeide på tvers av stilartene, i et spenn fra eksperimentell samtid, barokk og balkan-Chopin til egne (og legendariske) improvisasjoner fra orgelkrakken i Stavanger konserthus.

Vi har med oss Sveinung Bjelland som solist, en god venn av KORK og blant annet en hyppig gjest på våre kammerkonserter. Dmitrij Sjostakovitsj sjarmerende Pianokonsert nr. 2 er en gave til sønnen Maxim og i tillegg til å sprudle i første og siste sats, inneholder den én av de fineste 2. satsene i pianokonsertlitteraturen.

Konserten avsluttes med et høyt elsket klaververk, Kinderszenen av Robert Schumann. De små karakterstykkene gir oss små, maleriske bilder fra barnas verden (selv om titlene strengt tatt kom på etter at stykkene var skrevet), og selv om det ikke er det mest virtuose blant Schumanns klaverstykker, krever de en fingertuppfølelse for å få frem alle nyanser og detaljer. Og det er midt i gaten for vår mesterpianist Sveinung Bjelland.

For mer informasjon se arrangørens hjemmeside.

 

Vi deler ut 10 gratisbilletter til konsertene

OBS: Påmelding er bindende, og oppmøte på konserten er obligatorisk. Avbud må meldes senest 48 timer før konserten starter. Konsertene arrangeres og utøves av meget dyktige musikere som forventer fulltallig sal. Beskjed om avbud er dermed avgjørende for at vi kan gi billetten videre til andre som står på ventelisten.

Husk at du må være registrert medlem hos oss for å kunne benytte deg av dette tilbudet, personlig medlemskort må vises frem ved inngangen. Det gis ut kun én billett til hver. Har du ikke fått medlemskortet ditt? Send en e-post til ingerjohanne@publikung.no!

VIKTIG: Vi møtes en halvtime før start innenfor ved hovedinngangen for utdeling av billetter. Dersom du får tildelt billett fra oss, må du bekrefte at du vil benytte deg av billetten. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder! Påmelding gjøres via vårt PÅMELDINGSSKJEMA.


Publisert