KORK: Klassisk sesongåpning – Nordiske mestere

Gjør deg klar for semesterets første konsert med PublikUng og KORKs sesongåpning!

PublikUng deler ut 10 gratisbilletter til konserten med KORK. Konserten finner sted 22. august kl. 19:00 i NRK Store Studio.

Vår klassiske sesongåpning er med sjefdirigenten hvor han har med seg en av de unge, norske fiolinmesterne, Guro Kleven Hagen. Som den yngste i Norge noen gang har hun fått konsertmesterjobb i Operaorkesteret. Carl Nielsens virtuose fiolinkonsert er melodisk og med Nielsensk sjarm, men samtidig med et temmelig virtuost krav.

Konserten åpnes med musikk av Helena Munktell, for første gang på KORKs repertoar. Munktell (1852-1919) er en av Sveriges virkelige kulturelle storheter. Det symfoniske diktet Bränningar fra 1890-tallet viser en komponist som behersker det store orkesterapparatet på suverent og originalt vis.

Det symfoniske dramaet er også nærværende i Sibelius symfonier. Selv om den tredje symfonien har mer enn nok symfonisk velde, blir den i sammenligning med de andre ofte betegnet som den mer «klassiske», som for noen er et bevis på at Sibelius befestet sin posisjon som en stor europeisk symfoniker.

For mer informasjon se arrangørens hjemmeside

Vi deler ut 10 gratisbilletter.

Husk at du må være registrert medlemhos oss for å kunne benytte deg av dette tilbudet, personlig medlemskort må vises frem ved inngangen. Det gis ut kun én billett til hver. Har du ikke fått medlemskortet ditt? Send en e-post til ingerjohanne@publikung.no!

VIKTIG:Vi møtes en halvtime før start innenfor ved hovedinngangen for utdeling av billetter.

Dersom du får tildelt billett fra oss, må du bekrefte at du vil benytte deg av billetten. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder! Påmelding gjøres via vårt PÅMELDINGSSKJEMA.


Publisert